T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ERDEMLİ - Arpaçbahşiş Atatürk Ortaokulu

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER ORTAK SINAVI (2023-2024 1.DÖNEM 1.SINAV)

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER 6.SINIFLAR ORTAK SINAVI

 

* Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 22. maddesine dayanarak alınan karar doğrultusunda; 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 6. sınıflarında “Sosyal Bilgiler” derslerinin I. dönem I. yazılı sınavı il genelinde ortak yapılacaktır. 

* MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi 1. Dönem 1. Ortak Yazılı Sınav Takvimi Sınav Tarihi 02.11.2023 ve  Saati  10:20

 

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

1. Ortak yazılı sınavda dersin konu ve kazanımlarına uygun “çoktan seçmeli” sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süreniz 40 dakika olacaktır.

2. Öğrencilerin, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara girmesi yasaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3. Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

4. Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıtlarını kontrol ederek baskı hatası tespit ederse sınav kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5. Öğrenciler, optik form işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6. Sınavda yer alan soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Birden fazla işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Optik form üzerinde cevapların işaretlenmesi dışında, karekod ve optik üzerinde herhangi bir karalama yapılması sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde hatalara neden olacağı için bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.

8. Zorunlu haller dışında yazılı sınav sürecince (40 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmeyecektir. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılacak, ancak ek süre verilmeyecektir.

9. Her sorunun doğru cevabı 5 puan değerinde olacak ve değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10. Soru iptali olması durumunda değerlendirmede, iptal edilen soru tüm öğrenciler tarafından doğru yapılmış kabul edilerek puana dahil edilecektir.

11. Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin I. dönem I. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

 

Örnek soru linki

 https://odsgm.meb.gov.tr/www/ornek-soru-kitapciklari/icerik/1070

 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Konu Soru Dağılım Tablousu

 

26-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.11.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 22:21 - Görüntülenme: 47
  Beğen | 0  kişi beğendi